Ιστορία

«Όμορφο είναι μόνο το αληθινό»

Η δημιουργία ενός μοναδικού Χειροποίητου Επίπλου, είναι για την εταιρία ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ χρόνια παράδοση και χαρακτηριστικό γνώρισμα.

Ο πατέρας μας, Δημήτρης Πατινιώτης, μικρασιατικής καταγωγής, ίδρυσε το 1960 την εταιρία ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ, όπου με το πέρασμα του χρόνου, ανέπτυξε μία ισχυρή δυναμική με κεντρικό άξονα τον σεβασμό στην ανθρώπινη δημιουργία και την αυθεντικότητα.

Παθιασμένος λοιπόν με την απόλυτη ομορφιά και την διαχρονική αξία της, αφιερώθηκε στην αναζήτηση της τελειότητας στην λεπτομέρεια.

Κληροδότησε λοιπόν στην οικογένεια Πατινιώτη, την πλούσια εμπειρία στη δημιουργία υψηλής ποιότητας & κομψότητας επίπλων και την μαστοριά στο να επιλέγουμε από τον ιστορικό θησαυρό της ανθρωπότητας, εκείνες τις φόρμες , υλικά και τα χρώματα που γεμίζουν τις ζωές μας με χαρά, με ομορφιά και με αρμονία.

Φιλοσοφία

«Ό,τι το μάτι βλέπει, ό,τι το σώμα περιβάλλει, αντανακλάται στο πρόσωπό μας, στην ψυχή μας.»

Η εταιρία ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ, συνεχίζει ακόμη και σήμερα να δημιουργεί με την ίδια φιλοσοφία, έπιπλα που απευθύνονται στους ανα τον κόσμο λάτρεις της υψηλής αισθητικής. Για δεκαετίες τώρα μελετούμε τα μυστικά της τέχνεης του χειροποίητου επίπλου.

Η διαχρονική απλότητα, αρμονία και τελειότητα των αναλογιών των επίπλων που πρωτοσχεδιάσαμε, παραμένουν χρόνια τώρα στην παραγωγή, πάντα με προδιαγραφές την υψηλή ποιότητα και το αφαιρετικό ύφος.

Χρησιμοποιούμε τις παραδοσιακές τεχνικές δημιουργίας κορυφαίου χειροποίητου επίπλου και τον ενθουσιασμό της νέας γενιάς για την πληθώρα των υλικών και τάσεων. Αναπαράγουμε ένα στυλ που εκφράζει απόλυτα τον ρυθμό της παράδοσης συνυφασμένης με την νέα γενιά.

Χειροποίητες δημιουργίες

«Με δεξιοτεχνία, αριστοτεχνία μαστοριά και τέχνη»

Οι χειροποίητες δημιουργίες και το άγγιγμα του ανθρώπινου χεριού, προσδίδουν σε ένα αντικείμενο μια δύναμη ενέργειας, που εισχωρεί σε αυτό και κατακτά ένα κομμάτι της αιωνιότητας. Φέρει μηνύματα, νοήματα, αισθήματα και γνώσεις που συμβολίζουν την συλλογική και ατομική μνήμη. Είναι μια ζωντανή οντότητα πλέον που δεν στέκεται αμίλητα στον χωρόχρονο, αλλά υπάρχει αυτεξούσια, προσφέροντας την αστείρευτη ενέργεια του.

Η τεχνοτροπία μίας μοναδικά υπέροχης μαρκετερί ή η γεωμετρικά γοητευτική δημιουργία ‘ψαροκόκαλου’, τα φινιρίσματα με λουστροπατίνες σε όλες τις διακοσμητικές φάσεις, γίνονται χειροποίητα με μαστοριά και τέχνη, δίνοντας έτσι σε κάθε κομμάτι την δική του μοναδική προσωπική ιστορία, διαφοροποιώντας το από οποιοδήποτε άλλο.

Για αυτό πολλές φορές, για την κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων επιλέγονται φυσικά υλικά που θα προσδώσουν την απόλυτη ενέργεια χειροποίητης αίσθησης, δηλαδή το ανώτερο επίπεδο επικοινωνίας και μνήμης του συμβολισμού στο αντικείμενο.

Ποιότητα

«Η ολική ποιότητα στη παραγωγή και τα υλικά αποτελεί για εμάς προϋπόθεση για όλα μας τα έργα»

Τα σημεία έναρξης για την πραγματοποίηση όλων των επίπλων μας είναι:

  • Η πλούσια εμπειρία και η γνώση των απαραίτητων μεθόδων, για τη δημιουργία ενός κορυφαίου χειροποίητου επίπλου.
  • Η επιλογή ξύλων υψηλής ποιότητας, διαλεγμένα από δάση προστατευομένων συνθηκών.
  • Τα μη τοξικά χρώματα λούστρων για το χειροποίητο φινίρισμα των επίπλων μας, είναι με βάση το νερό.

Επιλέγουμε πάντα υψηλής ποιότητας υλικά και είδη ξύλων. Από τα μεταλλικά στοιχεία έως το κρύσταλλο και το γυαλί, τα υφάσματα και τα δέρματα. Όλα τα στοιχεία και υλικά είναι αυστηρά επιλεγμένα για να δουλευτούν με την ίδια ποσότητα φροντίδας και προσοχής που έχουμε επιδείξει εδώ και χρόνια τώρα.

Η τεχνοτροπία μίας μοναδικά υπέροχης μαρκετερί ή η γεωμετρικά γοητευτική δημιουργία ‘ψαροκόκαλου’, τα φινιρίσματα με λουστροπατίνες σε όλες τις διακοσμητικές φάσεις, γίνονται χειροποίητα με μαστοριά και τέχνη, δίνοντας έτσι σε κάθε κομμάτι την δική του μοναδική προσωπική ιστορία, διαφοροποιώντας το από οποιοδήποτε άλλο.

Πως δουλεύουμε το ξύλο:

Βασικό χαρακτηριστικό της παραγωγής της εταιρίας ΠΑΤΙΝΙΩΤΗΣ είναι ότι τα ζεστά και απαλά χρώματα των διαφορετικών ειδών ξύλου εξυμνούνται από την μοναδική σύνθεση των διακοσμητικών στοιχείων. Μια αληθινή μορφή τέχνης όπου δίνει σε ατόφια κομμάτια ξύλου μία μοναδική, πολύτιμη σαγήνη και γοητεία, η οποία μπορεί να δημιουργηθεί μόνο από τους πιο ικανούς μάστορες του χειροποίητου επίπλου.

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να σας αποστείλουμε τα νέα & τις προσφορές μας!